Geschiedenis van kunst

Geschiedenis van kunst

Kunst bestaat al sinds oudsher. Bij het woord kunst wordt vaak gelijk gedacht aan schilderijen en beelden, maar er zijn nog veel meer verschillende kunst. Kunst is namelijk een product die is ontstaan door creatieve menselijke uitingen, denk daarom ook aan muziek, dans, film, poëzie etc.
Het mooie aan kunst is dat het door iedereen op een andere manier wordt geïnterpreteerd. Vooral bij schilderijen is dit vaak het geval, dit komt omdat dit vaak abstracte kunstwerken zijn waarbij geen duidelijk beeld wordt afgebeeld. Dit is juist expres gedaan zodat iedereen zijn gevoel moet gebruiken om iets in te beelden.

Bekende Nederlandse schilders

In de Nederlandse geschiedenis zijn er verschillende Nederlandse schilders die wereldwijd bekend zijn. Hiervan is Rembrandt van Rijn natuurlijk een geweldig voorbeeld. Rembrandt werd geboren in Leiden en is een van de belangrijkste schilders in de Gouden eeuw. Hij bleef dan ook niet stilzitten. Er zijn zeker 300 schilderijen, 300 etsen en 2000 tekeningen geschilderd op zijn naam. Een van de beroemdste werken is natuurlijk de Nachtwacht. Een andere hele bekende Nederlandse schilder is Vincent van Gogh. Er is zelfs een heel museum ter ere van van Gogh gebouwd in Amsterdam. In de geschiedenis werd Vincent niet erkent voor zijn schilderwerken en het schijnt dat hij slechts 1 schilderij verkocht heeft in zijn tijd. Nadat hij zichzelf het leven ontnam na een lijdensweg door een zenuwziekte werden zijn schilderijen opeens wel in de aandacht. maar er zijn nog veel meer namen van Nederlandse bekende schilders zoals Piet Mondriaan, Jan Toorop, Johannes Vermeer, Jan Steen, etc.

Hoge prijzen voor schilderijen

Een goede kunstenaar kan veel gevoel in zijn kunstwerken leggen waardoor mensen er graag naar kijken. Dit is dan ook de reden dat de schilderijen voor een hoge prijs kunnen worden verkocht. Naast het gevoel ligt het er ook vaak aan van welk kunstenaar het schilderij is. Zo heb je hele bekende kunstenaars als Dali en Picasso waarbij het kleinste kunstwerk al veel geld kan opleveren.
Er zijn veel kunstliefhebbers die graag een kunstwerk thuis aan de muur willen hangen maar het geld er niet voor hebben. Daarnaast heb je ook veel mensen die net eindeloos naar het zelfde schilderij willen blijven kijken en daardoor graag afwisselen met schilderijen, maar om iedere maand een ander schilderij te kopen wordt ook wel erg duur. Daarom is hier een oplossing op bedacht namelijk schilderijen huren.

Kunstuitleen

Zowel particulieren als bedrijven kunnen kunst lenen. Het enigste nadeel aan huren is natuurlijk dat het niet van jezelf is waardoor je erg voorzichtig met het object moet zijn. Via webshops en winkel kun je veel schilderijen vinden van bijna alle goede kunstenaars. Het huren van de schilderijen zit nogal redelijk complex in elkaar. Het is daarom verstandig om je eerst goed in te lezen en veel informatie verzameld over het kostenplaatje. Voor meer info kunt u natuurlijk altijd bij een specialist terecht, bijvoorbeeld de kunstuitleen Amersfoort van Amersfoort Art, welke meer dan 80 kunstenaars in de kunstuitleen heeft opgenomen.