Over

ge·schie·de·nis (de; v; meervoud: geschiedenissen)

  1. voorval, gebeurtenis
  2. wetenschap die het verleden beschrijft
  3. het verleden

Het verleden is de moeite van het vermelden waard! Over geschiedenis, archeologie en metaaldetectie. Dat is waar het op deze website allemaal om draait. Gevonden geschiedenis is er om iedereen die een interesse heeft in geschiedenis meer te vertellen over uiteenlopende onderwerpen.

Verweven met geschiedenis is zonder meer het vak archeologie. Nederland telt enige duizenden archeologen; zowel amateurs als professionals. Naast de welbekende schepjes maken zij gebruik van metaaldetectoren.

Blogs

Via toegankelijke blogs wordt op deze website aandacht besteed aan verschillende geschiedkundige onderwerpen. De redactie staat open voor gastblogs door derden. Vanzelfsprekend worden hierbij de nodige credits uitgedeeld. Dus, klim in je virtuele pen en ga voor ons schrijven!

De onderwerpen die in onze blogs de revue passeren variëren van onderwerpen over de Klassieke Oudheid tot de moderne tijd. Uitgangspunt hierbij is dat de blogs voor een breed publiek toegankelijk moeten zijn.

Suggesties

Voor wie nu denkt dat de website nog een en ander kan gebruiken als het gaat om inhoud en functionaliteit: wij staan open voor suggesties. Immers, de suggesties van onze bezoekers kunnen de website nog meer verbeteren.